Formandens nyhedsbrev 20. februar 2015

I sidste weekend lykkedes det at få en ny 3-årig overenskomst på plads. Den skal til urafstemning fra 5. marts til 16. marts og d. 5. marts vil Folkeskolen udkomme med et særnummer med informationer om den indgåede overenskomst. Derfor vil der her i nyhedsbrevet ikke være en uddybende gennemgang af resultatet, men kun nogle overskrifter. Nærmere info kan fås på www.dlf.org

Løndelen er OK med lønstigninger, der ligner det øvrige arbejdsmarked. 6. ferieuge er blevet normaliseret for vores område, sådan at vi fremover kan afholde alle 5 feriedage på skoledage. Undervisningstillægget indtil 750 timer er erstattet af et fast tillæg til alle. Tillægget for timer over 750 er steget fra 109 kr. til 116 kr.

Så er der hele arbejdstidsdelen, hvor der ikke kunne opnås enighed med KL om en ny arbejdstidsaftale. Igen spøgte finansministeren i kulissen under hele forhandlingen. Til trods for dennes indblanden, opnåedes der enighed om et 15 punkter langt dokument, hvor KL og DLF vil fremme forskellige elementer vedr. arbejdstiden. Det er meget positivt, men der er også nogle punkter, hvor man kan tvivle på, om hensigten kan bære, når vi kommer til planlægningen af skoleåret 2015-2016. Derfor har kredsstyrelsen besluttet at henvende sig til Børn og Familieudvalget, for at spørge om vi inden planlægningen af næste skoleår kan regne med at kunne indgå enten aftaler mellem skole og kreds eller aftaler for alle skolens lærere mellem TR og ledelsen på den enkelte skole. Når svaret fra udvalget er modtaget, vil kredsstyrelsen tage stilling til, om vi vil anbefale et ja eller et nej til overenskomsten. I vil modtage kredsstyrelsens anbefalinger inden d. 5. marts, hvor afstemningen starter. Er der elementer i overenskomsten, der er uklare, er i velkomne til at kontakte TR eller kredskontoret 093@dlf.org

Lærerkredsen er blevet inviteret til en række møder med Haderslev Kommune i den kommende tid, hvor vi skal drøfte implementeringen af den nye overenskomst og forløbet af disse drøftelser vil naturligvis også indgå i ovenstående overvejelser.

 

Der er nu udsendt tilmeldingssedler til generalforsamlingen torsdag d. 19. marts 2015 kl. 17.30 på Hotel Vojens. Af hensyn til den efterfølgende spisning er tilmelding nødvendig. På skolerne sørger TR for tilmeldinger. Medlemmer uden fast arbejdssted tilmelder sig direkte på kontoret 74 53 10 50 eller på 093@dlf.org senest onsdag d. 11.3.2015.

I kan se den skriftlige beretning på hjemmesiden http://kreds93.dk

I forbindelse med generalforsamlingen har den eksterne revisor i dag kontrolleret årsregnskabet for kreds 93 og vores nye kredskasserer er stadig på fri fod, så vi regner med, at regnskabet er OK. Et budgetteret underskud på 23.000 er blevet til et overskud på 36.000.

God weekend

Bent Hansen

Emner

Målgruppe