Formandens nyhedsbrev 6. januar 2023

Godt nytår!

Statsministeren nævnte igen i år folkeskolen i sin nytårstale. Hun fortsatte dermed sin tale i forbindelse med regeringsgrundlaget. At hun tror på og præciserer, at børn, forældre, lærere og gode skoleledere er de bedste til at skabe deres egen skole. Det lyder godt! At hun også tror på, at det lokale råderum skal styrkes, og at der skal være mindre kontrol og mere tillid. Lyder rigtig godt. Hvis den frihed, jeg hører, hun indikerer i sin tale, realiseres, er det spændende, hvad det bringer med sig. Det der derimod ikke var så spændende i hendes tale, var hendes udsagn om, at især drengene har en oplevelse af at, ”Timerne i klasseværelset er lange. Bøgerne tykke.” Jeg er uenig! Skoledagene er lange og bøgerne er erstattet af læ­ringsplatforme. I øvrigt er mange af de tusindvis af elever, jeg har mødt i min lærer­gerning både dygtige til det boglige og det praksisfaglige. Lad os lave skole der ret­ter sig mod alle elever og lad os sørge for gode rammer for alle elever og lærere.

I ugens løb er overenskomstforhandlingerne på det private område så at sige ble­vet ”skudt i gang”! Der var ikke meget knald i de første interviews, der blev givet, men det er vigtige forhandlinger, der jo i meget høj grad danner grundlag for vores forhandlinger på det offentlige område ved OK24, så der må gerne krydses fingre for et godt resultat.

I aftes blev første af tre temamøder om arbejdet med at styrke almenområdet afvik­let i Gram Fritidscenter. Det var rigtig fint, at formålet med mødet - nemlig at de poli­tiske mål skal have fagligt indhold, og at vi i fællesskab får en uddybning af det bør­nesyn, der er indeholdt i Børne- og Ungepolitikken - blev præciseret og gennem­gået. Jeg ser frem til de kommende møder i distrikt syd og nord.

Husk at der stadig er få ledige pladser til mødet med Lærernes Pension onsdag den 25. januar kl. 15.30 på Simmerstedvej 37. Send en mail til 093@dlf.org hvis du vil deltage.

De kommende 14 dage er der en hel del ”ud-af-huset” aktiviteter, så ved henven­delse til kredskontoret, må I meget gerne ringe på forhånd.

Næste Nyhedsbrev udkommer fredag den 20. januar

Med venlig hilsen

 

Jesper Skovsbøl Rasmussen

Kredsformand

Emner

Målgruppe