Formandens nyhedsbrev 17. marts 2023

formand jesper

Tak til alle jer der deltog i generalforsamlingen i aftes, der var en god debat og en god stemning. De efterfølgende dialoger om seks af nedslagspunkterne fra beretningen ”OK24”, ”A20”, ”Inklu­sion”, ”Co-teaching”, ”Arbejdsmiljø” og ”Ordet er frit”, fik vi ros for at afvikle. Der kom mange gode input, og vi er allerede i gang med at læse os igennem plancherne. Den mundtlige beretning og regnskab kan findes på vores hjemmeside Generalforsamling 2023 - Kreds093 (kreds93.dk)

I seneste Nyhedsbrev omtalte jeg ”Processen for personalejusteringer på folkeskoleområdet i Haderslev kommune”. Der er fire lærere, der er meddelt afskediget, én lærer der har ønsket frivil­lig forflyttelse, og der er tre lærere, der er meddelt omplacering. Det er jeg selvsagt ked af og træt af på deres vegne. Yderligere er der to kolleger, der har valgt at gå tidligere på pension, end de oprindeligt havde planlagt. Med øje for den reduktion vi har set i lærerstaben i de forløbne år, rettes blikket velsagtens snart mod andre personalegrupper i skolerne – herunder medhjælpere, pædagoger og ikke mindst ledere.

 

”Gentagelse fremmer forståelsen” sagde jeg, da jeg stammede som barn. Så i går gentog jeg igen, igen den manglende centralt afsatte tid til AMR-opgaven og jeg nævnte igen, at jeg mener, at et løntillæg til AMR-opgaven er på sin plads. Jeg håber stadigvæk, at tiden til opgaven vil blive prioriteret og at den fremgår helt tydeligt på de kommende opgaveoversigter, så den fortløbende dialog om ”fornø­den tid til AMR-opgaven” ikke fremadrettet kommer til at fylde nær så meget!

Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for velfærd (VIVE), har netop udgivet en rigtig interes­sant rapport om Specialundervisnings- og støttebehov i Haderslev Kommune. Rapporten konklu­derer at specialundervisningsbehovet vurderes at være 16,4% højere i Haderslev end i Danmark generelt – altså. Hver gang der er 100 elever, der har behov for segregeret specialun­dervisning på landsplan, er tallet 116 elever i Haderslev Kommune. Tallene er baseret på statisk analyse, hvor hhv. socioøkonomi, demografi og sundhed indgår som parametre. Der er fint. Min bekymring går på, om tallene - i den af Haderslev Kommune bestilte rapport – er retvisende, idet alle børn indgår i distriktstallene, uanset om de går i fri-, privat- eller efterskole. Med retvisende mener jeg, om det reelle tal for specialundervisningsbehovet måtte være endnu højere. Det er det ikke lykkedes for mig at finde ud af.

Børne- og Familieudvalget mødes på mandag. Her er der lagt op til beslutningstagning om hhv. Ny skoletildelingsmodel/incitamentsmodel, godkendelse af Ny Børne- og Ungepolitik og godkendelse af Fire fælles mål for styrkelse af almenområdet. Bekymrin­gerne fra Haderslev Lærerkreds fremgår desværre ikke af høringssvarene. Dog er høringssvaret fra FagMED-skolerne at finde i bilagene. Der er et ret omfattende høringsmateriale til dette møde. Jeg håber politikerne nærlæser ”Fælles Elevrådets” høringssvar. Linket er her: bilag-3-hoeringssvar-samlet.pdf (haderslev.dk)

Næste Nyhedsbrev udkommer fredag den 24. marts.

Rigtig god weekend.

 

Med venlig hilsen

Jesper Skovsbøl Rasmussen

Kredsformand

Emner

Målgruppe