Formandens nyhedsbrev 15. april 2016

Juleturen til København (se http://kreds93.dk) er næsten udsolgt. Der er p.t. 15 pladser tilbage.

DLF har lavet en undersøgelse blandt medlemmerne i nov. 15 til jan. 16 om arbejdsforholdene på skolerne. Det er en undersøgelse, der sammenligner de 98 kommuner. Man skal som udgangspunkt altid være kritisk over for undersøgelser af denne slags. Generelt placeres Haderslev som nr. 31 ud af 94 kommuner og det er da en rimelig placering når nr. 1 er den kommune der vurderes mest positivt.. De 2 steder, hvor Haderslev ligger dårligst er på - Tid til at forberede undervisningen - (Haderslev nr. 58) og - Har du tænkt på at søge job i anden kommune - (Haderslev nr. 59) svarende til at 43,5% af de adspurgte har overvejet at søge job i anden kommune. På spørgsmålet - Om du vil forlade faget som folkeskolelærer - er Haderslev til gengæld på en 19. plads, så heldigvis er langt de fleste da glade ved jobbet som folkeskolelærer.

 

Denne uges tema i Folkeskolen er Lærings – PLAT – forme. Der er mange gode artikler, som er kritiske overfor den målstyring, som er en del af økonomiaftalen fra 2014, hvor der eksplicit er skrevet ind, at læringsplatforme skal understøtte den målstyrede læring. Som en af artiklernes lærere siger: Lærere er forskellige og forskellige værktøjer bruges af forskellige lærertyper.

 

Den finske skoleforsker Pasi Sahlberg blev tirsdag kåret som vinder af Lego Prisen 2016 for sin kamp mod standardiserede test i skolesystemer verden over. Og det skete med et budskab til Danmark: Få lærerne til at lave deres egne test og brug dem til at udvikle den danske folkeskole, lyder det fra den finske forsker.

 

Tiden for udgivelsen af den nye lærerkalender nærmer sig. Forlaget starter med at sende kalenderne til kredskontorerne mandag d. 25. april, så med lidt held har vi kalenderne på kontoret fra fredag d. 29. april.

 

Tiden med kortere arbejdsuger starter nu og næste uge er en 4-dages uge, da fredag er St. Bededag.

God weekend

Bent Hansen

Emner

Målgruppe